Menu
košík
0
cz
CZK
kategorie

Co je to měsíční kámen

25. 11. 2021, 09:34

Přejete si mít náramek z minerálů velice jemný, světlý a má být určen spíše ženám? Měsíční kámen je jasným favoritem na post toho, z něhož se bude módní doplněk skládat. Prameny tvrdí, že už od pradávna se považuje za kámen mateřství a osudu. Jedná se o jistou formu aduláru, v jehož moc a sílu se věří už dlouhá staletí. Jestli je na babských povídačkách něco pravdy, to už musíte zjistit tím, že jím oživíte vaše každodenní outfity.

Kámen osudu a nových začátků

Staré kultury se domnívaly, že se měsíční kámen rodí z energie vzniklé působením měsíčního svitu. I proto se před lety považoval za svatý. Tato pocta však s postupem času odezněla (tedy až na Indii, kde se druh minerálu stále za svatý považuje), ale stále mu zůstalo označení „kámen osudu a nových začátků”.

Náramky z měsíčního kamene jsou tak ideálním dárkem každého, kdo právě vystoupil z dlouhotrvajícího vztahu nebo kdo má za sebou vyhazov ze zaměstnání. Stejně tak se hodí i ženě, jež zrovna vstoupila do jiného stavu. Kromě vyléčení citového trápení nebo dobrého startu na novém začátku je totiž symbolem mateřství.

Jeden z nejsilnějších minerálů plodnosti

A když už jsme u toho mateřství, věděli jste, že se měsíční kámen považuje za jeden z nejsilnějších krystalů plodnosti? Když jsou zástupkyně něžného pohlaví doslova v koncích s nadějí, sahají po něm a nechávají si ho ve své přítomnosti, ne-li ho nosí na rukou v podobě zmiňovaného módního doplňku. Věří, že zvýší jejich plodnost a že dopomůže tělu dostat se do přirozeného rytmu, což povede k bezproblémovému otěhotnění.

Měsíční kámen a jeho podoby

Nemyslete si však, že tento minerál má pouze jednu barvu. Na rozdíl od mnoha jiných kamenů je k dostání ve vícero odstínech. Setkat se můžete s neutrální a velice jemnou bílou, hnědou, také šedou nebo růžovou. Dokonce se vyskytuje i v zeleném nebo žlutém provedení, někdy je zcela bezbarvý. Do náramků se tedy může opravdu snadno a se vším vkusem nakombinovat.

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X
Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).