Menu
košík
0
cz
CZK
kategorie

Křišťál, jaspis, hematit: jak na jejich čištění a nabíjení?

31. 12. 2021, 14:29

Aby si náramky z minerálů zachovaly svou vysokou přidanou hodnotu, doporučuje se je pravidelně čistit a nabíjet. Jak na nabíjení některých kamenů? Podívejte se na návod týkající se nejoblíbenějších minerálů - jaspisu, křišťálu a hematitu.

Jak nabíjet a čistit křišťál

Křišťál je minerál pravděpodobně nejoblíbenější. Jeho účinky působí pozitivně v celé řadě aspektů našeho života, mimo jiné se používá například pro dobrý spánek nebo při bolestech. Jak ale na jeho čištění?

U tohoto kamene stačí, když jej přes noc necháte ponořený v misce s vodou. Doporučuje se také kámen nechat pročistit pod tekoucí vlažnou vodou. Ovšem pozor - když ho položíte na hematit, dojde k jeho vybití.

Křišťál se nabíjí na přímém slunci. Právě sluneční světlo se postará o to, aby se v kameni znovu usadila potřebná energie. Na slunci přitom může kámen zůstat bez omezení, dobu není nijak nutno hlídat. Díky nabitému křišťálu se vám poté může podařit energeticky dobít a očistit i další kameny.

Jak nabíjet a čistit jaspis

Že se ve vašem náramku z minerálů nachází také jaspis? Jak se tento kámen může dobře nabíjet i čistit?  Jaspis se používá především pro dodání životní energie, odvahy a vytrvalosti do našich životů.

Vyčistíte ho podobně jako křišťál, tedy proudem vlažné vody. I tento kámen můžete nechat v noci ponořený do vlažné vody, ve stejné misce jako je křišťál.

Jaspis má rád podobné podmínky jako zmiňovaý křišťál, proto když se tyto dva kameny sejdou na jednom náramku, bude se jednat o výbornou kombinaci. Jaspis se nabíjí pomocí přímého slunečního světla.

Jak nabíjet a čistit hematit

Má váš náramek v sobě kromě jaspisu a křišťálu také hematit? Tento harmonizační kámen můžete oslovit s pomocí při potížích s oběhovým systémem, ale také v případě, kdy si přejete pomoci v překonání svých zlozvyků. I hematit se čistí pod proudem vody a nabíjí se na přímém slunci.

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X
Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).