Menu
košík
0
cz
CZK
kategorie

Oblíbené minerální kameny

25. 10. 2021, 12:54

V sílu minerálních kamenů věřili lidé už od nepaměti. A i když se za poslední roky a století leccos změnilo, přístup k minerálům zůstal stejný. Zejména tedy co se víry v účinky minerálů týče. I když o jejich léčivých schopnostech by se dalo polemizovat (každý člověk si musí sám vyzkoušet a zjistit, jestli má vůbec minerální kámen nějaký dopad na psychickou či fyzickou stránku), minimálně je z minerálů fantastický doplněk v podobě dámského náramku. Jaké kameny jsou v tomto ohledu nejoblíbenější? A jaké tedy nejčastěji zdobí lidská zápěstí?

Křišťál je symbolem očisty

Velice často se sahá po křišťálu. Mluvíme totiž o barevně neutrálním, velice stylovém minerálu, který se navíc výborně kombinuje s dalšími minerálními kameny. Sám o sobě je symbolem očisty, a to ve všech ohledech. Zatímco po zdravotní stránce má prý čistit trávicí trakt či oběhovou soustavu, v psychologickém měřítku opravuje porouchané mezilidské vztahy. I proto se mu často říká univerzální kámen, kterým nikdy neurazíte žádného milovníka ezoteriky.

Ametyst má člověka chránit

Rodiče svým dětem nebo partneři svým partnerkám velice často věnují náramky z ametystu. Tento minerál je totiž považován za ochranný kámen. Dříve lidé dokonce věřili, že má ochránit i od vnitřních chmur či stresu a zahnat tím nespavost a noční můry. Opět však musíme konstatovat, že pravdivost jednotlivých tvrzení si musí každý jednotlivec ozkoušet sám.

Citrín pro zahnání negativní energie

Mezi starými kulturami dlouho opěvované minerální kameny patří také citrín, který je známý prakticky po celém světě. Tedy už v době před x staletími celosvětově známým byl. Středem pozornosti se stal především pro své údajné schopnosti zahánět negativní energii a přilákat spíše tu pozitivní, která jde ruku v ruce s velkým bohatstvím.

Dodnes patří mezi nejoblíbenější kameny, a to i možná proto, že je ho všude dostatek. Jeho naleziště totiž najdeme jak v Americe, tak v Asii, a dokonce i u nás v Evropě.

Komentáře

Diskuze je prázdná.
váš email:
jméno:
text:
X
Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Nesouhlasím s použitím cookies na tomto e-shopu (zobrazí se prázdná stránka).